- 4 hlízy fenyklu
- hrnek bešamelové omáčky
- 50 g strouhaného rokfóru
- 2 lžíce šlehačky
- sůl
- bílý pepř
- fenyklové listy
Fenyklové hlízy podélně rozkrojíme na čtvrtky a 15 minut vaříme do měkka v osolené vodě. Vyjmeme a dáme okapat. Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Z vrchovaté lžíce másla a mouky uděláme jíšku /máslo rozehřejeme a postupně do něj vmícháme mouku/ a zředíme asi 2 dcl mléka nebo několika lžícemi vývaru z fenyklu. Mléko do jíšky vmíchávejte postupně, aby se vám netvořily hrudky. Hustou hladkou omáčku povaříme, osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní rokfór a šlehačku. Necháme ještě prohřát, ale nevaříme. Fenykl podáváme na talíři přelitý omáčkou a posypaný krájenými fenyklovými listy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.