Avokádo s bramborami
31.10.2005 - Redakce Babinet
- 4 velké brambory na pečení
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Omáčka:
- 175 g zralého avokáda
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 zralá jemně pokrájená rajčata
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 100 g nízkotučného měkkého sýra s bylinkami a česnekem
- 4 jemně nasekané šalotky
- tabasco
- sůl
- pepř
V předehřáté troubě upečeme 1 a 1/4 hodiny brambory na 200 stupňů C. Vyjmeme je z trouby a necháme 30 minut vychladnout. Pak nastavíme trouby na 220 stupňů C.
Brambory rozkrojíme po délce a vyjmeme z každé půlky 2 lžíce dužiny a opět podélně rozpůlíme. Dáme je na plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem, posypeme solí a pepřem. Pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou křupavé.
Rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou, přidáme zbývající přísady do omáčky a promícháme. Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby olej okapal a pak je dáme na ohřátou mísu. Podáváme s miskou omáčky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.