1 kg brambor, sůl, 1/2 bobkového listu, 80 g slaniny, 100 g kysaného zelí, 1 a 1/2 šálku láku ze zelí, 1/8 l husté kysané smetany, 20 g másla, 4 vejce.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, škvarečky vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou a uděláme zlatou jíšku. Zředíme ji vodou z kysaného zelí a smetanou, povaříme s bobkovým listem, vložíme odcezené brambory a v této omáčce povaříme do měkka.
K bramborám přidáme škvarečky ze slaniny, zelí a na každý talíř na ně položíme sázené vejce.
Sázená vejce připravíte snadno tak, že je na másle opečete na lívanečníku.
Brambory dušené na kyselo se zelím
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.