svazek kopru čerstvého nebo 1/2 skleničky kopru sterilovaného v octě, 100 g másla, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3/4 l vývaru z masa nebo masoxu, 1 kelímek kysané smetany, 1 hrnek mléka, 1 lžíce mouky, 1 lžička cukru, sůl, ocet. Máslo rozehřejeme v hrnci, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným bujónem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázaného nití. Jemné části kopru nakrájíme a zatím necháme zvlášť. Pokud použijete sterilovaný kopr, vlijte jej do omáčky rovnou. Vaříme mírným varem za občasného míchání asi 30 minut. Pak vlijeme opatrně smetanu, aby se nesrazila a mléko, které případně zahustíme ještě trochou mouky (podle konzistence omáčky). Necháme krátce povařit, vsypeme jemně posekaný kopr, vyjmeme svázané stonky a vyhodíme je. Omáčku dochutíme solí, cukrem a případně octgem a sejmeme z ohně. Můžeme ještě zjemnit lžící másla.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.