4 lžíce strouhaného čerstvého křenu, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 6 dl zeleninového vývaru, 1/2 l mléka, 1 kelímek sladké smetany, 1 lžíce másla na dokončení, cukr, sůl.
Máslo (50g) rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za občasného míchání asi 30 minut.
Přilijeme smetanu, vmícháme křen, dochutíme cukrem a solí a sejmeme z ohně. Doplníme čerstvým máslem a podáváme.
Křenová omáčka
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.