- 30 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 30 g celeru
- 20 g petržele
- 30 g mrkve
- sůl
- pepř
- bazalka
- 3 lžíce oleje
- 600 g rajčat nebo 200 g rajského protlaku
Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, celer, petržel, mrkev a bazalku. Přidáme olej, sůl, pepř a rozkrájená rajčata nebo rajský protlak zředěný vodou a vaříme za občasného míchání na mírném ohni, až krémovitě zhoustne. Potom ji propasírujeme a podáváme. Vyzkoušejte naši další recepturu na Rajskou omáčku jak má být.
Víte, že na omáčky se hodí spíše rajčata soudkovitá, podlouhlá? Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.