Opečené toasty z ricotty, jahod a balsamikového octa
6.6.2007 - Redakce Babinet
- 450ml čerstvých očištěných jahod
- 3 lžíce jemného krystalového cukru
- 1 lžíce uleželého balsamikového octa + víc na pokapání
- 3 čerstvé lístky bazalky natrhané
- 6 ks tenkých plátků opečeného toastového chleba neutrální chuti potřeného máslem
- 120ml čerstvého sýra ricotta
- čerstvě nahrubo pomletý černý pepř
Posekat jahody na větší kousky a vložit je do skleněné, nebo keramické mísy.
Přidat cukr, balsamikový ocet a bazalku. Jemně promíchat a nechat chutě prolnout asi 15-20min. Jemně potřít opečené toasty šťávou z jahod a potom 1 lžící ricotta a jednou lžící naložených jahod. Pokapat každý toast zbytkem šťávy z jahod a posypat pepřem.
Ihned podávat.
Zdroj: ráj gurmánů Labužník.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.