Tvarohová homolka s jablkovou oblohou
18.9.2006 - Redakce Babinet
- 500 g měkkého tučného tvarohu pokojové teploty
- 300 g rozdrobené Nivy pokojové teploty
- 2 lžíce slivovice nebo koňaku
- 200 g nahrubo nasekaných jader vlašských ořechů
- 2 očištěné pórky nasekané nadrobno
- 3 větší jablka
- 2 lžíce citronové šťávy
- několik jader vlašských ořechů na ozdobu
- případně hlávkový salát
Měkký tvaroh spolu s rozdrobenou nivou a alkoholem ušleháme v míse dohladka.
Vmícháme ořechy a rozkrájený pórek. Tvaroh zakryjeme a vložíme na několik hodin do chladničky, aby ztuhl a odležel se.
Chvíli před tím, než budeme tvaroh podávat, připravíme jablka. Oloupáme je, nakrájíme na plátky a hned zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Tvaroh vyjmeme z chladničky a zformujeme z něj tvar homolky, kterou položíme na talíř, jehož dno můžeme vyložit několika listy hlávkového salátu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.