Zázvorový a brusinkový pudink
13.3.2006 - Redakce Babinet
- 225 g másla
- 225 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 225 g mouky
- 120 g čerstvých brusinek
- 120 g sušených brusinek
- 4 kousky sterilovaného zázvoru a 2 lžíce sirupu z plechovky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce portského vína
- 1 lžíce brusinkového džemu nebo džemu z červeného rybízu
Rozkrájejte zázvor na malé kousky. Džem smíchejte s portským vínem a čerstvými brusinkami a dejte do vymazaných formiček na pudink. Utřete máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce a sirup ze zázvoru. Vmíchejte mouku, sekaný zázvor, sušené brusinky a mletý zázvor. Přidejte do pudinkových formiček. Každou formičku přikryjte pečícím papírem a alobalem. Přichyťte provázkem nebo gumičkou Vařte v páře 2,5 hodiny. Špejlí se přesvěčte, zda je pudink uvařený. Uvařený jej obraťte na talíř a podávejte se zmrzlinou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.