- 500 g jablek
- 1/2 citronu
- 2 lžíce koňaku
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce bílého vína
- špetka soli
- olej
- práškový cukr
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a položíme na plochou mísu, pokapeme šťávou z poloviny citronu, poprášíme trochou cukru, pokapeme koňakem a necháme asi 1/2 hodiny marinovat. Z mouky, soli, žloutků, vody a vína připravíme hustší tekuté těsto, ve kterém obalujeme připravená jablka a usmažíme je po obou stranách do zlatova. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Jablka můžeme nahradit pomeranči, meruňky (na marinování použijeme rum), banány (na marinování použijeme rum a necháme marinovat jen několik minut). Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.