Na asi 70 kousků: 120 g mletých mandlí, 120 g mletých lískových ořechů, 250 g cukru, 1 sáček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 žloutek
Na polevu: 1 bílek, 120 g moučkového cukruV míse smícháme mandle, lískové ořechy, cukr a přidáme koření.
Rozmícháme vejce se žloutkem, dáme do mísy a vše zpracujeme na pevné těsto. Pokryjeme fólií a necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu.
Těsto vyválíme na pocukrovaném vále na 5-6 cm silný plát a krájíme tyčinky velké asi 4x2 cm.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a plech vyložíme pečícím papírem. Nakrájené tyčinky položíme na připravený plech.
Na polevu ušleháme bílek na velmi pevný sníh. Po lžících přidáváme moučkový cukr a přitom dále šleháme. Sněhem potřeme tyčinky a dáme do trouby péct na 12 minut.
Ořechové tyčinky
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.