ALBÓNDIGAS /Masové kuličky v rajské omáčce/
24.2.2007 - Redakce Babinet
Na 45 kuliček velikosti vlašského ořechu:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule nasekaná najemno
- 1/2 hrníčku jemné strouhanky
- sůl
- špetka muškátového ořísku
- 3 lžíce sekané petrželové natě
- olivový
Omáčka:
- 1 plechovka drcených rajčat (podíl pevného obsahu 240 g)
- 4 až 5 stroužků česneku
- 2 zelené papriky nebo 1 červená kapie
- sušené oregano
- 0,5 dl smetany ke šlehání (19% tuku)
- 2 lžíce rajčatového pyré
Z masa, cibule, strouhanky, špetky soli a muškátového oříšku a sekané petrželky vypracujte hmotu (neměla by se lepit ke stěnám mísy) a vytvarujte z ní kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji kuličky osmahněte ze všech stran dohněda (ve středně velké pánvi budete muset kuličky osmažit na dvakrát, všechny se do pánve jen stěží vejdou). Hotové kuličky vyjměte z pánve a uchovejte teplé.
Do pánve dejte podusit na nudličky nasekanou papriku. Až paprika změkne, přidejte drcená rajčata, prolisovaný česnek, oregano, sůl a smetanu. Promíchejte a zahřejte. Do omáčky přidejte masové kuličky a nechejte 5 až 10 minut prohřát.
Podávejte teplé.
Tapas jsou drobné předkrmy typické pro španělskou kuchyni.
Přečtěte si o jejich původu...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.