Kávové muffiny s nugátovou čokoládou
30.9.2009 - Redakce Babinet
- 200 ml mléka
- 50 ml vanilkového acidofilního mléka
- 3 plné lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive Origins
- 2 plné lžíce práškového cukru
- 75 g nugátové čokolády
- 2 vejce
- špetka soli
- 100 g másla
- 200 g hl.mouky
- 50 g pšeničné krupice
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- máslo na vymaštění
- práškový cukr na posypání
Mléko smícháme s acidofilním mlékem a přidáme kávu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáme mléčnou směs s kávou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicí a nadvakrát vmícháme do žloutkově-mléčné směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a vetřeme jej do těsta. Nakonec přidáme nasekanou nugátovou čokoládu. Muffinový plech nebo formičky, přpadně košíčky na pečení jemně vymastíme máslem, naplníme do tří čtvrtin směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 až 25 minut. Upečené muffiny vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.