Na těsto: 300 g másla 150 g moučkového cukru špetka soli 5 vajec 300 g hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 100 g oloupaných mletých mandlí Na posypáníÍ: 100 g oloupaných nasekaných mandlí 50 g oloupaných na plátky nakrájených mandlí 100 g moučkového cukru 1.Do našlehaného másla za státého šlehání přisypáváme cukr a vanilkový cukr.Postupně přimícháváme vejce.Mouku,Kypřící prášek a sůl přesejeme.Vmícháme mleté mandle a na středním stupni šlehače za státého šlehání pomalu přisypávámedo těsta.poté dáme těsto do vymazaného a vysypaného plechu (cca 30x 40 cm) 2.na posypání: Mandle smícháme s cukrem a posypeme těsto. Dáme péct do předhřáté trouby. ELEKTRICKÁ TROUBA:180 oC HORKOVZDOŠNÁ TROUBA:160 oC PLYNOVÁ TROUBA:STUPEŇ 2-3 DOBA PEČENÍ:CCA 35 MINUT 3.Po vychladnutí nakrájíma na řezy.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.