250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 50 g droždí, 250 ml mléka, 70 g cukru, 2 žloutky, 170 g rozpuštěného másla, 1/2 čajové lžičky soli, kůra z 1 citronu, 1/2 čajové lžičky skořice, 2 tlučené cípky badyánu, 10 strouhaných hořkých mandlí, 120 g krájených loupaných mandlí, 150 g rozinek, 60 g kandovaného ovoce, 50 g rozpuštěného másla, cukr na posypání Mouku, droždí, mléko, cukr, žloutky, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, citronovou kůru, skořici, badyán, strouhané hořké mandle smícháme a zaděláme těsto. Přidáme loupané krájené mandle, rozinky, kandované ovoce a dáme kynout. Potom tvarujeme štolu a ještě jednou necháme vykynout. Upečenou, ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a hodně pocukrujeme. Zdroj: Pohankový mlýn Šmajstrla
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.