Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Hroznový clafoutis

Hroznový clafoutis

29.9.2006 - Redakce Babinet

  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 vanilínový cukr
  • 400 g hroznů ( nebo i višní či třešní)
  • 2 lžíce cukru krupice na poprášení
Mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy a vymícháme s mlékem do hladka. Pak vmícháme vanilínový cukr a vejce. Hrozny omyjeme a osušíme. Rovnoměrně je rozdělíme do kulaté, nízké koláčové formy (velké - prům. 28 cm) vymazané máslem. Na hrozny nalijeme těsto. Formu dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia (horkovzdušně na 160 stupňů) na zhruba 45 minut. Podáváme teplé, posypané cukrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz