1 porce obsahuje 21 g sacharidů, 4 g tuků a 13 g bílkovin.
- hladká mouka 200 g - 2960 kJ
- nízkotučné mléko 100 ml - 160 kJ
- droždí 20 g - 80 kJ
- vejce 1 ks - 340 kJ
- cukr 15 g - 250 kJ
- sůl
Náplň:
- jemný tvaroh 400 g - 1600 kJ
- netučné mléko 150 ml - 240 kJ
- žloutek 2 ks - 770 kJ
- solamyl 20 g - 270 kJ
- nekalorické sladidlo
- máslo 15 g - 470 kJ
Z mouky, kvásku, vejce a špetky soli vypracujeme těsto a necháme kynout. Tvaroh, mléko a žloutky vymícháme v krém, osladíme. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, vyválíme plát a pomocí válečku přeneseme těsto na předem mírně potřený pekáč. Povrch těsta potřeme tvarohovou náplní a v troubě do zlatova upečeme. Hotové rozkrájíme na 10 porcí. B 31 %, T 20 %, S 49 % Zdroj: kniha Hubneme s rozumem v praxi, www.stob.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.