1 kg různých ryb, 2 střední cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Ryby očistíme, dobře vymyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Ryby zbavíme hlav, ploutví, ocásků a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.
Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme velmi zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Kastrolem občas potřeseme, ale polévku zásadně nemícháme.
Segedínské halászlé
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.