Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Nicolas Sale, šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou, bude vařit v restauraci Bellevue

Nicolas Sale, šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou, bude vařit v restauraci Bellevue

19.3.2010 - Redakce Babinet

Zvaní významných zahraničních šéfkuchařů se stalo v restauracích skupiny Zátiší Group již tradicí. Tentokrát přijede Nicolas Sale, uznávaný francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou, do restaurace Bellevue. Pro Bellevue vytvoří a bude vařit speciální menu, které bude podáváno od 22. 3. do 4. 4. 2010 v rámci projektu Wine Club, který bude tentokrát prezentovat vinařství Château d´Estoublon z francouzské Provence. Hosté tak budou mít možnost nejen vyzkoušet menu významného světového šéfkuchaře, ale dopřát si i výjimečné snoubení výtečného jídla s exkluzivními víny. Navíc, nezapomenutelným zážitkem budou jistě večery 22. 3. a 23. 3. , kdy se hostům speciálně bude věnovat jak šéfkuchař Nicolas Sale, tak majitel vinařství Château d´Estoublon, Rémy Reboul. Talentovaný 36letý Nicolas Sale patří do tzv. „nové generace“ nastupujících michelinských šéfkuchařů. Svou kariéru začal postupně rozvíjet v renomovaných pařížských restauracích. Jmenujme například „Lucas Carton“, restauraci pyšnící se třemi michelinskými rozetami, kde mladý nadějný kuchař spolupracoval s Bertrandem Gueneronem a Alainem Senderensem. Dalším významným milníkem v jeho kariéře bylo působení (od jara 2006) v restauraci Monte Cristo hotelu Castellet v Provence, a to již na pozici šéfkuchaře. Právě zde bylo jeho kulinářské umění oceněno michelinskou hvězdou, která mu byla udělena již po 10 měsících působení, což je, podle michelinských standardů, opravdu rekordní doba. Nicolas Sale dnes vede exkluzivní restauraci Les Pêcheurs v Beach Hotel Cap d´Antibes na jihu Francie. Tento luxusní hotel, obklopený bohatou středomořskou přírodou, se nachází na pobřeží francouzské Riviéry přímo na půl cesty mezi Nice a Cannes. Pravidelně hostí významnou klientelu, která sem navíc ráda dojíždí za vysokou gastronomií Nicolase Sala. Jeho kuchyně se vyznačuje téměř neomezenou kreativitou. Šéfkuchař si hraje s bohatou škálou barev, chutí i vůní z celého Středomoří, samozřejmostí jeho kuchyně jsou čerstvé ingredience té nejvyšší kvality s důrazem na lokální a sezonní aktuálnost. Nicolas Sale je známý i díky své knize „Tout Brunch“ a je uznávaným členem několika kulinářských akademií. Château d´Estoublon nabízí výjimečné podmínky pro pěstování a produkci vína. Svou orientací na netradiční odrůdy a šetrný, organický způsob pěstování si vinařství získalo opravdové uznání mezi odborníky. Vinaři Remy Reboul a Eloi Dürrbach, kteří zde o víno pečují, mají jasné pravidlo: „Nechat víno, ať se projeví samo, a nechat půdě čas, který potřebuje, aby se její víno projevilo“. Kromě pěstování vinné révy a produkce vína je Château d´Estoublon i významným producentem olivového oleje. Hosté restaurace Bellevue budou mít možnost ochutnat nejen vlajková vína Château d´Estoublon Blanc a Rouge, ale i několik druhů olivového oleje pocházejícího z hájů přiléhajících k vinicím. Koncept Wine Club, výjimečný v Praze i celé střední Evropě, začala restaurace Bellevue realizovat v září roku 2009. Ve čtrnáctidenních cyklech se Wine Club věnuje pokaždé jinému vinnému tématu, ať už oblasti, odrůdě nebo vinařství. Hosté si mohou dát vybraná exkluzivní vína, související se zvoleným tématem, spolu se speciálně vytvořeným menu. Menu připravuje šéfkuchař společně s vinaři a sommeliery přímo „na míru“ tématu Wine Clubu, jídla tak vhodně doplňují vybraná vína. Pravidelně jeden večer v týdnu pak nabízí Wine Club kromě výjimečného gurmánského zážitku i setkání s vinařem či sommelierem, který se každému z hostů individuálně věnuje. Za dobu svého konání představil Wine Club již 23 vinařství (v roce 2009 se témata střídala dokonce po týdnu). Hosté tak měli možnost ochutnat exkluzivní vína z francouzských a italských vinařství, vína „Nového světa“ a samozřejmě vína z těch nejlepších moravských viničních tratí. Aktuální program Wine Clubu společně s nabízeným menu naleznete na webových stránkách restaurace www.bellevuerestaurant.cz . Jistě překvapí i ceny Wine Club menu, které jsou u takovéto výjimečné nabídky velice přijatelné. Restaurace Bellevue si zasloužila svůj název díky nádhernému výhledu na Karlův most, Petřín a panorama Hradčan. Již po dvanáct let je nedílnou součástí života zkušených gurmánů i místem, kde se skryta před zraky zvědavců setkává pražská podnikatelská a diplomatická komunita. Svým hostům se nesmazatelně zapsala do povědomí nejenom výtečnou a originální kuchyní, ochotným a profesionálním personálem, exkluzivními víny ze své nabídky, ale i výjimečným interiérem od designérů Ronyho Plesla a Barbary Hamplové. Restaurace Bellevue se letos umístila v Maurerově gastronomickém výběru Grand Restaurant TOP 10 na 6. místě. Tato restaurace se umisťuje na nejvyšších příčkách již od svého vzniku a díky neustálému zdokonalování svých služeb, péči o zákazníka a originálním nápadům úspěšně drží krok s rozrůstající se konkurencí. Zvaní exkluzivních hostů ze světa gastronomie je jedním z nástrojů, jak Bellevue oslovuje nové i stávající klienty. Více informací naleznete na: www.bellevuerestaurant.cz

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz