Kuriózní akce se můžete o víkendu zúčastnit na malebném úpatí Bílých Karpat, ve Velké nad Veličkou. Organizátoři zde na sobotu 17. března 2007 chystají už osmý ročník Koštu kysaného zelá, tentokrát za podpory společnosti Hamé a.s.Koštu se můžou zúčastnit všichni ti, kteří mají doma naložené kysané zelí a chtějí jeho kvalitu poměřit s konkurencí.
Ani jako návštěvníci nebudete o zážitek ochuzeni. Každý příchozí se automaticky stane porotcem. Hodnotit se bude vzhled, vůně a chuť zelí. Minulý rok se sešlo 95 vzorků, o zelí tedy skutečně nebude nouze. Raritou, která se každým rokem opakuje je kysané zelí z červeného zelí.
I letos bude košt doplněn soutěží, tentokrát s tématem "Nejzvláštnější recept z kysaného zelá".
Každý zájemce může zaslat vlastní vzorek v balení sklo TO 735 i s receptem na adresu: Jagošova restaurace, Velká nad Veličkou a to do 16. března 22:00 hod. Samotný košt zelí proběhne 17. března od 12:30 v Jagošově restauraci.
Po 17. hodině dojde k vyhlášení výsledků, následovat bude volná zábava s tombolou. K tanci a poslechu zahraje Cimbálová muzika Jana Miškeříka.
A my přidáváme naši kysanou specialitu:
![Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky](https://img.babinet.cz/images/stories/recipeimages/kysane-zeli-pomeranc.jpg)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.