Jemča představuje čtyři jednoduché recepty, které zvládne během chvilky každý. Čaj na skvělé ice tea doporučujeme připravit hned ráno, aby se během dne stačil pořádně vychladit. Protože ledový čaj podáváme s ledem nebo namíchaný s dalšími nealko nápoji, doporučuje se používat silnější čajový nálev, než je uvedeno na obalu pro přípravu horkého čaje. Po zředění by měl koktejl z tradičně připraveného čaje slabší chuť. Při ochucování cukrem a šťávami buďme rovněž opatrní. Aby ledový čaj splnil svůj účel, musí ochladit a zahnat žízeň, ne ji svou sladkostí opět přivolat. JEMČA MALINOVÉ MOJITO Přísady: Jemča Malina Limetka Máta Hnědý třtinový cukr Sodová voda Příprava: Uvaříme v konvici 1 l vody a mezi tím si do jakékoliv větší nádoby připravíme 5 – 6 sáčků malinového čaje. Zalijeme je vroucí vodou a necháme cca 6 minut luhovat.Přidáme dle chuti hnědý třtinový cukr a vymačkanou limetkovou šťávu. Necháme zchladnout. Připravený čaj přelijeme do PET láhve a dáme do mrazáku. Vychlazený ledový čaj rozléváme do sklenic s mátou a kostkami ledu a dolijeme sodovou vodou (asi 1 dcl na jeden džbánek). Na ozdobení použijeme mátu či plátek limetky. LONG JEMČA ICE TEA Přísady: Černý čaj Jemča (např. Zlatý) Čerstvá citrónová šťáva Citron Cukrový sirup (nebo hnědý třtinový cukr) Příprava: Připravíme si černý čaj dle návodu na obalu, na litr vody však přidáme 1 – 2 sáčky. Po zchladnutí ho dochutíme cukrovým sirupem (nebo hnědým třtinovým cukrem) a přilijeme čerstvou citrónovou šťávu. Čaj přelijeme do PET lahve a dáme vychladit do ledničky nebo mrazáku. Před podáváním nalijeme do skleněného džbánku nebo velké sklenice do čtvrtiny zaplněné kostky ledu a doplníme pár kolečky citronu na ozdobu. JEMČA GREEN TEA MOJITO Přísady: Zelený čaj Jemča (pro zpestření můžeme použít ochucené zelené čaje Jemča s citrónem, ananasem, broskví, pomerančem, jasmínem nebo s mátou) Limetka Máta Hnědý třtinový cukr Sodová voda Příprava: Uvaříme v konvici 1 l vody a mezi tím si do větší konvice či velké sklenice připravíme 5 – 6 sáčků zeleného čaje. Poté zalijeme převařenou vodou, zchladlou na teplotu cca 70° C, a necháme cca 3 – 4 minut luhovat. Dle chuti přidáme hnědý třtinový cukr a vymačkanou limetkovou šťávu. Necháme zchladnout. Připravený čaj přelijeme do PET láhve a dáme vychladit do mrazáku. Ledový čaj rozléváme do sklenic s mátou a kostkami ledu a dolijeme sodovou vodou (asi 1 dcl na jeden džbánek). Na ozdobení použijeme mátu či plátek limetky. JEMČA TEA SOCIETY Přísady: Jemča Grapefruit a citron Broskvový sirup Nealko bitter od Moninu (nebo grepová šťáva) Příprava: Uvaříme čaj Jemča Grapefruit s citrónem tak, že do litru vody vložíme 5 – 6 sáčků. Necháme zchladnout. Poté přidáme dle chuti broskvový sirup a nealko bitter nebo grepovou šťávu. Nalijeme do PET lahve, protřepeme a necháme vychladit. Před podáváním nalijeme do sklenic a ozdobíme plátkem grepu či broskve. Odpovězte správně na soutěžní otázku a 5 z vás vyhraje balíček čajů Jemča se džbánkem na přípravu letního ledového čaje!
Připravte si ledový čaj doma
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.