To, že chleba, bagety, koláče nebo jiné dobroty nemusí být jen produktem průmyslových velkopekáren, zajišťujících sice standardní kvalitu, ale naše chuťové pohárky nijak neoslní, již víme. Že ale máme možnost ochutnat něco, co připomene poctivé řemeslo, mnozí z nás dosud neví.
foto / Jan švéda
Mohlo by se zdát, že upéct poctivý kváskový chleba není žádná věda. Že dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami - moukou, vodou, kváskem a solí. Je ale zapotřebí mnoha zkušeností i trpělivosti. Teprve pak se můžeme těšit na nadýchanou a vláčnou střídku, vytvořenou bublinkami kvásku, který se v těstu zabydlel.
O tom, jak vzniká chléb, nebo křupavá bageta, jsme si povídali se spolumajitelem pekárny Zrno Zrnko panem Ondřejem Kuchařem a jeho kolegy.
natáčela Šárka Málková
zdroj: redakce
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.