Donedávna se mělo za to, že když si dítě udělá domácí úkol, látku si bude muset doma nastudovat a učivo si zapamatuje lépe. Ukázalo se však, že...
Zpět na článek
Babinet.cz /
Magazín /
Život a vztahy /
Domácí úkoly jsou pro žáky škodlivé. Rozhodně jim... /
Vaše názory
Domácí úkoly jsou pro žáky škodlivé. Rozhodně jim nepomáhají
Další z magazínu
-
Znamení horoskopu a intimita: Proč je Štír považován za nejintimnější znamení a Ryby za obětavé milence
foto / Freepik Pokud jde o intimitu jsou některá znamení zvěrokruhu jsou více emočně založena, což je...
-
Africký horoskop: Odhalte hluboká tajemství vašeho znamení podle starodávných tradic, které do vás vidí
Lidé narození pod znamením Baobabu jsou silní a stabilní / Freepik Astrologie je...
-
Svátek svatého Martina: Proč končí husy na pekáči a další tradice tohoto svátku
Na Martina vyhlížejí děti, ale i mnozí dospělí ven. Zdalipak přijede Martin na bílém koni a po roce...
-
Největší hypochondři podle znamení zvěrokruhu. Najdete se mezi nimi?
Většina z nás má tendenci obávat se sem tam o své zdraví. Jde li o běžné meze, je to poměrně...
Nejčtenější články
- Na strašidelném hradě Pecka žil do své popravy Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic
- Jan Žižka z Trocnova: Slavné artefakty a legenda o bubnu z jeho kůže
- Tajemství hradu Potštejn: Je zde dodnes ukryt poklad loupeživého rytíře?
- Kometa jako zvěstovatel budoucnosti: Od starověkých bájí k moderní vědě
- Světově unikátní, rozlehlé katakomby v Oděse, které přináší smrt
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Co to je za žvásty??? To se fakt neumíte se svými dětmi doma učit, že propagujete takové kraviny? Jasně, na střední poprvé domácí úkoly, aha, to je podivné logika jako "až do patnácti let budu za své dítě všechno uklízet si patnáctých narozeninách mi začne se vším pomáhat". Neuvěřitelně primitivní článek, redakce Babinetu to v poslední době bere šupem z kopce, máte čím dál tím nižší úroveň.
Výzkum se dělal v USA, o jejich způsobu výuky mám své pochybnosti (nutno podotknout, že znalosti školství USA mám jen z filmů). Tam asi domácí úkoly neplní svou roli. Neznamená to, že to platí na celém světě, možná to dělají v USA špatně. A titul "přední expert ohledně domácích úkolů a jejich vlivu na žáky" mi přijde směšný a zavádějící.
Domnívám se, že mezi "studijním výsledkem" a "lepším zapamatováním" je rozdíl. Studijní výsledek je momentální a závisí na spoustě vnitřních a vnějších faktorů, které v dané chvíli na žáka působí. Princip zapamatování má také své vlastní determinanty. A to, že se věci musíme znovu podívat, procvičovat je a opakovat je skutečně ten nejlepší způsob zapamatování. Je ale naprosto jasné, a k tomu nepotřebujeme být ani experty, že vypracování domácího úkolu asi nezajistí, že budu jedničkář vždy a ve všem :D
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.