Když se naši rozvedli, byla jsem ještě malý mrňous. Nijak jsem tím netrpěla. Máma byla vždycky fantastická a s tátou jsem se také normálně...
Zpět na článekDana (26): Miluji nevlastního bratra
Další z magazínu
-
Jsem čerstvě po mateřské a bojím se vrátit do práce. Trápí mě pocit, že nebudu zvládat všechno dohromady, píše Leona
Mám dvě děti, se kterými jsem byla hned po sobě na mateřské. Je to tedy pěkná řádka let v...
-
Mám krásnou rodinu, ale ze vztahu s manželem se zcela vytratila intimita i společné chvíle. Manželovi to nevadí, trápí se Eva
Stres je paradoxní nepřítel: nevidíme ho, a přesto dokáže ničit naše vztahy i pohodu. Když se hladina...
-
Manžel se stydí nastoupit léčbu do psychiatrické léčebny a odmítá i psychoterapeuta. Ničí mi to život, píše Eliška
Můj manžel je báječný muž. Jsme spolu opravdu dlouhá léta a tak už se dokonale známe. Jeden druhého...
-
Podrážděnost, zvýšená únava i lenost. Manžel odmítá, že prochází andropauzou a pro mě je to vyčerpávající, píše Eva
Hodně často se mluví o ženské menopauze. Ale že i muži mají svůj přechod neboli andropauzu, se už zmiňuje méně. A...
Nejčtenější články
- Znamení zvěrokruhu a jejich skryté závislosti: Berani hladoví po adrenalinu, Panny se ztrácí v detailech
- Nedělejte vše za své děti a veďte je k samostatnosti. Co z domácích povinností zvládnou podle věku
- Berani to se slovy umí a Váhy jsou nerady středem pozornosti. Jak je na tom s komunikací vaše znamení
- „Vše je možné, když člověk věří svým schopnostem a umí si stanovit priority,“ říká maminka čtyř synů a hlavní sestra říčanské nemocnice
- Jak ušetřit při každém nákupu? Objevte výhody cashbacku s PlnáPeněženka.cz
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Dano, muž, kterého milujete a on vás, NENÍ váš nevlastní bratr! Toto šílené zmatení pojmů, ve kterém vyrůstají generace posledních cca 15 až 20 let, už má a v budoucnu bude mít mnoho velmi negativních důsledků pro rodinu a vztahy mezi lidmi z bývalých sešívanjých ("patchworkových") rodin, a vaše momentální zbytečné trápení je tím nejmenším z nich, nicméně jistě také často opakovaným. Píšete o morálním kodexu a že "to se nedělá". Co se nedělá, že máte své partnery a milujete jiné? Ano, to je škodlivé, tím ubližujete svým stávajícím partnerům, ale pokud nemáte děti ... to se prostě stává. Pokud máte děti - a v publikovaném příběhu o tom nic není -, je to jiné a měli byste se ze všech sil snažit zachovat jim rodiny. Pokud nemáte děti, tak o co jde? Syn přítele vaší maminky NENÍ váš bratr a nikdy nebude a pokud se dáte dohromad a vztahy vám i mamince vydrží, ušetříte si v budoucnosti tolik stratostí, že si to teď ani nedovedete představit. Ano, rizikem je, že vztahy některé z dvojic nevydrží, a pak by to dost pravděpodobně zkomplikovalo i život druhé dvojice. Ovšem pokud vztahy vám i mamince vydrží, pak máte úžasnou příležitost založit harmonickou společnou "rodiu". Úžasnou příležitost, která se naskytne. Jestli nemáte děti tak do toho! Žádný morální kodex vám v takovém případě v cestě nestojí, syn přítele vaší maminky není váš bratr!
Pár oprav, s omluvou: ... Ovšem pokud vztahy vám i mamince vydrží, pak máte úžasnou příležitost založit harmonickou společnou "rodinu". Úžasnou příležitost, která se naskytne málokdy a málokomu. Usnadníte budoucí život sobě i svým dětem (pokud tedy ani jeden z vás nemá děti z předchozího vztahu). Usnadníte si navzájem období, kdy rodiče budou staří a budou potřebovat vaši pravidelnou pomoc (a v této oblasti to bude větší ulehčení situace, než si teď dokážete představit). Usnadníte si věci poslední...
Trefně napsáno kolčavou. Souhlasím s ní.
Vzhledem k tomu, že máte každý jiné rodiče, tak nejste v žádném příbuzenském poměru. Navíc vás to k sobě táhne už velice dlouho, není to vzrůšo na jednu noc, tak na co čekáte? Rozejděte se se svými partnery a buďte spolu. I oni by měli mít šanci být s někým, kdo miluje je, a ne někoho jiného....
A Váš a ,,bratrúv´´ současný parner je jen něco na zkoušku, nebo už jste si s nimi zařídili závazky do budoucna? Nebo to současné, je jen takové soužití na zkoušku, jestli z toho teprve vztah vznikne? Odkopnout současné parnery ve jménu nové a pravé lásky má většinou po pár letech své důsledky. Pak z krásných snů, napětí a očekávání, po pár letech soužití, nezbyde nic.Jen hořkost a další rozchod.
Velmi hezký a ojedinělý příběh, podle mě byste se Dano nemusela držet dál, protože na Vás nemá pokrevní vazbu a navíc si vzpomínám, že jsem četla ( Když jsem byla mladší ) úplně stejný příběh ( Román ) a dopadlo to dobře. Samozřejmě to byla knížka, v životě to chodí jinak, avšak chci jen napsat, že byste se za to neměla stydět a jít si za svým ☺️☺️
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.