Staňte se v INTERSPARU znalcem piva
O tom, že není pivo jako pivo a každý druh se hodí k jiné příležitosti, se od konce srpna mohou přesvědčit zákazníci INTERSPARU. Společnost SPAR ČOS ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem připravila ojedinělý projekt Svět piva, který napomáhá k lepší orientaci při výběru a nákupu tohoto oblíbeného nápoje. Zcela nový koncept prodeje přehledně prezentuje a zároveň poskytuje informace o pivu a jeho druzích, o výjimečnosti českého piva a jeho typických vlastnostech a o chráněném zeměpisném označení České pivo. V neposlední řadě inspiruje k využití tohoto nápoje v rámci gastronomie a nabízí pohodlný a kulturní nákup. Zákazníkům představili novou pivní sekci dne 29. srpna v Intersparu Praha Štěrboholy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich společně s panem Václavem Berkou, obchodním sládkem pivovaru Plzeňský Prazdroj.
„Mnoho zákazníků v dnešní uspěchané době nemá čas a trpělivost na to, aby zboží hledali. Pivní svět jim umožní rychle se orientovat v přehledné nabídce piv, která je doplněna informacemi, které zákazníky zajímají. Dozví se, z jakých surovin se piva vaří. Nabídne také tipy, jak spojit pivní chutě s pokrmy připravenými z čerstvých potravin,“ říká k projektu Martin Ditmar, generální ředitel SPAR ČOS. „Věřím, že Pivní svět zákazníkům ještě více zpříjemní nakupování ve vybraných prodejnách INTERSPAR a zároveň je bude inspirovat k nevšedním kulinářským a pivním zážitkům. Jsme přece pivním národem a pivo se dá využít v gastronomii dokonale. Náš navigační systém ve Světě piva by se měl stát inspirací nejenom k nákupům, měl by ale vyvolat i chuť uvařit něco dobrého,“ dodává Martin Ditmar.
První speciálně upravené plochy Pivního světa byly zrealizovány v hypermarketech INTERSPAR v Praze Štěrboholích a v Mladé Boleslavi na ulici Jičínská. V následujících měsících letošního roku se představí v dalších dvou prodejnách. V průběhu roku 2013 se zákazníci na Svět piva mohou těšit v dalších hypermarketech INTERSPAR po celé České republice.
„Víme, že spotřebitelé mají rádi pivo, které považují za český národní nápoj. Snažíme se jim nabídnout nejlepší pivní zážitky a portfolio našich značek prezentujeme v obchodě unikátním způsobem a na správném místě. Nový koncept vytvoří inspirativní prostředí a zjednoduší nakupujícím orientaci i volbu piva v pivní sekci. Věřím, že Svět piva nabídne příjemné zážitky z nakupování a že vylepší pivní kulturu v oblasti baleného piva,“ říká Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.
Cílem nové pivní sekce je, aby se stala inspirujícím místem k nákupu, kde se lidé zároveň vzdělají o tom, jak se pivo vyrábí a z jakých surovin. V neposlední řadě se nakupující dozvědí, jak pivo, které si přinesou domů, správně servírovat a skladovat, tak aby si ho vychutnali v té nejlepší kvalitě.
Spojování chutí umocňuje požitek z jídla
Ve Světě piva se každý může přesvědčit o tom, že různá piva jsou vhodná pro různé příležitosti, a také že pivo lze velmi dobře využít při vaření. Každé pivo má trochu jinou recepturu, a tedy odlišnou chuť, a proto dává vyniknout i jinému pokrmu. Přinášíme několik tipů a doporučení od skutečných specialistů, Václava Berky, staršího obchodního sládka z Plzeňského Prazdroje a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha:
Tipy na recepty s pivem
Králík na švestkách v černém pivu
4 porce:
1 králík
200g slaniny
sůl a pepř
3 jalovce
5dcl piva Kozel Černý
1 lžíce másla
200g sušených švestek
petrželka
Postup:
Králíka nasekáme na porce, protkneme proužky slaniny, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme máslo, jalovec, švestky a podlijeme pivem. Pečeme při teplotě170 °Cdo krásné červené barvy, asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme horkou vodu. Podáváme s různě upraveným bramborem a hlávkovým salátem.
Vepřový bůček vařený v černém pivu s medem
4 porce:
600g vepřový bůček s kostí
3 cibule
4 stroužky česneku
1 karotka
½ celeru
4 bobkové listy, 3 celé pepře a 2 kuličky nového koření
sůl
4 velké lžíce medu
5dcl Kozel Černý
Postup:
Bůček na kůži nařízneme do mřížky. Omyjeme ho, dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou. Dáme vařit. Přidáme nakrájenou karotku, celer, koření, rozkrojené cibule, česnek a med. Pomalu vaříme do měkka. Měkký bůček přendáme do pekáče a necháme pod grilem asi 10 minut zezlátnout. Šťávu scedíme a svaříme o jednu třetinu. Bůček nakrájíme na kostky, maso dáme do misek a zaléváme horkou šťávou. Podáváme s pečivem a dobře vychlazeným Černým Kozlem.
V hypermarketech INTERSPAR zakoupí zákazníci pohodlně nejen pivo, ale zároveň mohou vybírat z široké nabídky kvalitních čerstvých potravin.
Více informací na:
www.interspar.cz
www.prazdroj.cz
www.facebook.com/Interspar.cz Staňte se našimi fanoušky!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.