Díky téhle knížce si každá maminka zaslouží titul „tchyně roku!“ Ať už si ji koupí sama, nebo ji dostane od „mladých“ jako dárek pro radost, získá knihu plnou nejen receptů a lákavých fotografií, ale i poznatků a zkušeností, se lžičkou psychologie (autorka prošla psychoterapií a dvouletým tréninkem rodinných konstelací) a hlavně náručí lásky.
Autorka kuchařku začala psát, když vdávala dceru a při přípravě svatebního pečení ze starých zápisníků vytahovala málem zapomenuté recepty po mamince, od kamarádek nebo ozkoušené recepty ze starých časopisů. V knize je pak doplnila tradičními recepty z babiččiny kuchyně (cacarda, caletky), rychlými jídly pro nečekané návštěvy a navrch přidala moučníky, nad nimiž partneři jejích dcer blaženě pomlaskávají.
Svatební pečení • Koláče • Štrůdly • Řezy • Zapékací miska • Polévky • Rychlé teplé večeře • Vánoční (a velikonoční) pečení • Narozeninové dorty • Vzácné solitéry
PhDr. Helena Chvátalová je redaktorka, bývalá šéfredaktorka časopisu Děti a my a scénáristka. Je autorkou knih Jak se žije dětem s postižením, Malá povzbuzení pro mámy a táty, 300 rad pro první rok s dítětem a spoluautorkou několika dalších knih. Dvakrát získala 1. cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany v kategorii děl písemně publikovaných. Zabývá se také osobnostním rozvojem, absolvovala dvouletý výcvik rodinných konstelací. Je jedenatřicet let vdaná, má dvě dospělé dcery, dva zetě, zatím jediného vnoučka a čtyři kočky.
Formát 172 x 240 mm, pevná vazba, mnoho barevných fotografií, 224 stran, 399 Kč
Vyzkoušejte recept!
Maminčiny caletky
I tyto jednoduché škvarkové placky jsou pro mě vzácným solitérem. Peče je moje maminka, kdykoli má po ruce sádlo a škvarky. Protože maminka nic neváží a vše dělá „od oka“, jsou caletky pokaždé trošičku jiné. Někdy skvěle lístkují, jindy spíš křupají a voní čerstvými škvarky. Oba kluci, kteří do naší rodiny přibyli, si je okamžitě zamilovali a já se jim nedivím, protože jsou senzační. Tyhle rychlé, sympatické placky jsem ale ještě nikdy nedělala a ponechávám je mamince jako její specialitu. A doufám, že to jednou – až je budu muset už upéct sama – přes slzy zvládnu …
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.