Lipánek není jen výrobce lahodných tvarohových krémů, které jsou tolik oblíbené především dětmi - lehkost tvarohu a smetany nyní objevíte i v žervé! Tento čerstvý sýr je svou krémovou, lehce roztíratelnou konzistencí a smetanovou chutí. Vychutnat si ho můžete hned ve dvou příchutích, které jsou ideální pro lehké letní stravování – s pažitkou nebo z tvarohu a smetany.
Lipánek žervé je sýr mnoha využití vyrobený šetrným technologickým postupem z tvarohu a smetany z jihu Čech. Je vhodný pro přípravu lahodné snídaně, ale také pro svačinu nebo večeři. Doby, kdy bylo žervé spojováno jen s přípravou nesladkých pokrmů, jsou dávno pryč. Lipánek žervé přichází s oběma možnostmi, které splňují požadavky bezlepkové diety. Minimální trvanlivost Lipánka žervé je 30 dní.
Lipánek žervé s pažitkou
Lipánek žervé s pažitkou může být součástí nesladkých pokrmů, které obohatí váš stůl. Do poctivého tvarohu a smetany jsou vmíchány kousky pažitky. Můžete si ho jednoduše namazat na čerstvé pečivo a vychutnat si jeho lahodnou chuť. Ovšem vaší fantazii se meze nekladou – po přidání jiných ingrediencí do Lipánka žervé (jako například nivy, tuňáka, či jiné zeleniny) lehce vytvoříte pomazánky, ze kterých připravíte skvělé jednohubky vhodné třeba i k posezení u vína.
Lipánek žervé z tvarohu a smetany
Svojí tvarohovou, lehce roztíratelnou konzistencí a smetanovou chutí si získal nejen děti, ale i rodiče. Je také vhodný pro namazání na čerstvé pečivo, ale sladká varianta žervé vybízí ke kulinářským uměním. Nejen, že s ním můžete připravit borůvkový koláč, obohatit s ním jablečný štrúdl, ale jednoduše ho můžete podávat jen s čerstvým ovocem malinami, banány, apod.) a během chvilky máte výborný tvarohový dezert. Sladká varianta Lipánku žervé se dá využít i jako náhražka krému Mascarpone a připravit tak lahodné české tiramisu, které ocení nejen návštěva, ale i zbytek vaší rodiny. Vychutnejte si jedinečnou tvarohovou chuť! Oba Lipánky žervé můžete zakoupit v prodejnách Tesco, Coop, Terno nebo Flop za orientační cenu 12,90 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.