Metabolic balance je program pro úpravu látkové výměny určený k regulaci tělesné hmotnosti. Byl vyvinut lékaři a odborníky pro výživu a je pod hlavičkou německé kliniky (Institut Metabolic Balance v Isenu u Mnichova). S jeho pomocí můžete individuálně změnit Vaše stravovací zvyklosti, jíst naprosto vyváženě a zdravě - a uzpůsobit Váš jídelní plán na míru Vašemu metabolismu. Základ tvoří osobní jídelní plán, který je vyhotoven na základě Vašich aktuálních laboratorních výsledků a údajů o zdravotním stavu.
Úprava stravování probíhá ve 4 fázích (1. – 3. fáze trvá cca 7 týdnů, 4. fáze je celoživotní) a umožní Vám:
1. trvale vyřešit Vaše problémy s váhou.
2. preventivně a celkově podpořit Vaše zdraví.
1.fáze - přípravná (1-2dny), 2. fáze - přísná (14dní - 2měsíce), 3.fáze - přechodná (průměrně 7týdnů), 4.fáze udržovací (celoživotní)
Všechmy fáze jsou individuální a čas lze upravit dle Vašich potřeb!
Na jaké bázi program funguje?
Na základě obsáhlého rozboru krve a několika dalších parametrů (zdravotní problémy, medikamenty, alergie, apod.) se pomocí patentovaného počítačového programu sestaví osobní jídelní plán. Celý program se skládá ze čtyř fází. Každý klient má jiný plán, exaktně přizpůsobený svým krevním hodnotám. Dá se říci, že počítač každému jednotlivci ušije osobní plán „na míru“. S ohledem na substance, které v krvi příslušného člověka „přebývají“ nebo zde naopak chybí, jsou do tohoto plánu vybrány potraviny, které tělu dodají látky potřebné k vylepšení příslušných krevních hodnot.
Jak docílí metabolic balance redukci hmotnosti?
Díky Vašemu individuálnímu jídelnímu plánu má Vaše tělo k dispozici všechny potřebné živiny. Potraviny se nevybírají podle obsahu kalorií, nebo podílu tuků, bílkovin a cukrů. Jediné kritérium pro výběr je působení daných potravin na hormonální produkci. Tím aktivujete zdravý metabolizmus a podporujete přirozenou produkci inzulínu. Za dodržování nových, jednoduchých pravidel přípravy a přijímání potravin regulujete šetrně a trvale Vaši hmotnost a posilujete celkovou hormonální produkci.
Po obdržení osobního plánu nejsou klienti „odevzdáni osudu“, ale scházejí se po dobu několika týdnů v pravidelných intervalech se svým poradcem. Všechny poradkyně Studia pro ženy jsou speciálně vyškoleny,aby vám byly vždy nápomocny a velkou oporou při dodržování přísné fáze diety.
PŘÍKLAD POTRAVIN VE VAŠÍ DIETĚ:
Nejdůležitější roli hraje díky svému vysokému obsahu vláknin a živin bazická zelenina, která navíc působí pozitivně proti překyselení organismu.
Důležitou roli hrají kvalitní bílkoviny s výhodnou kombinací esenciálních aminokyselin. V plánech najdeme libové maso, drůbež, ryby, mléčné produkty s přirozeným obsahem tuku, sojové produkty, luštěniny, semínka a klíčky.
Přednost je dávána omega-3 a omega-6 nenasyceným mastným kyselinám, které jsou pro nás nezbytné a naše tělo je nedokáže samo vyrobit. Tyto jsou obsaženy především v kvalitních rostlinných olejích a v rybách. Současně se drasticky snižuje konzumace nezdravých nasycených a trans - mastných kyselin obsažených například ve ztužených rostlinných tucích, umělých tucích a všech polotovarech.
Z cukrů jsou voleny ty, které působí příznivě na hladinu cukru v krvi (cukry s dlouhým řetězcem) a tím i na produkci inzulínu v těle. Například žitný chléb, vločky, ovoce a zelenina, brambory (v pozdějších fázích diety).
CO NEBUDETE JÍST:
V přísné fázi diety se zásadně nevyskytují takzvané primární alergeny – produkty obsahující vysoký obsah glutenů (lepku) – a v případě alergiků i produkty z kravského mléka (ty jsou nahrazeny mlékem kozím, ovčím nebo sojovými produkty).
Dále v přísné fázi diety nenalezneme brambory, těstoviny, bílé pečivo – ty jsou do jídelníčku zařazeny opět v pozdější fázi diety (ve 4. fázi). Jako příloha je povolen pouze žitný knäckebrot a celozrnný chléb ze žitné mouky (denní povolená dávka je individuálni, pohybuje se mezi 2 –7 plátky). Žitné produkty jsou vybrány proto, že nejpříznivěji ovlivňují průběh glykemické křivky a zabraňují tím návalům hladu.
Z jídelníčku jsou absolutně vyškrtnuty light produkty, modofokované škroby, hotová jídla z konzerv či sáčků a kořenící přípravky či polotovary s přídavkem cukru, glutamátu (zvýrazňovače chuti), aromat, barviv, dále umělé cukry a náhradní sladidla (sacharin, aspartam, acesulfam) a jiné chemické přísady. Tyto přísady se v přírodě nevyskytují a naše tělo je nedokáže indetifikovat a zpracovat, čímž se stávaji „zatěží“ pro náš organismus.
POZITIVNÍ ÚČINKY DIETY
Vzhledem k tomu, že zaručuje nejen úbytek váhy, ale i výrazné zlepšení zdravotních obtíží (lymfatické otoky, alergie, krevní cukr - glykémie, vysoký tlak, cholesterol, kožní problémy, problémy spojené s klimakteriem, migréna, zažívací obtíže, problémy se spánkem), pozitivní vliv na takzvaný metabolický syndrom, obrací se na nás i klienti, kteří nebojují s nadváhou, ale chtějí „jen“ trvale zlepšit svůj celkový zdravotní stav nebo kondici (tedy i sportovci, lidé s příliš nízkou hmotností nebo lidé chronicky nemocní).
JAK PROBÍHÁ KURZ:
První setkání je informační a probíhá zdarma, následují dvě setkání ve skupině (2 – 6 klientů), další setkání jsou individuální (viz. zvolený program) a zahrnují též 1x společný nákup potravin ve vybraných obchodech, speciálně vytvořenou kuchařku, anticelulitidové masáže a cvičení na formování postavy dle zvoleného programu:
29.1. 2009 (čtvrtek) v odpoledních hodinách bude ve Studiu pro ženy v Praze sraz a první konzultační schůzka o této dietě a uvedení do problematiky na kterou Vás srdečně zveme.
Setkání povede: Ivana Büttnerová a Magdalena Mikulandová
Přesný čas vám upřesníme na www.studioprozeny.cz/aktualne-praha.php nebo nás prosím kontaktujte.
Rezervace a další informace obdržíte na tel. 602757031, 602471208 nebo přes mail.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Magdalena Mikulandová
Studio pro ženy s.r.o.
Vodičkova 20, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 230 794
www.studioprozeny.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.