Snad každá žena touží po tom být zdravá, krásná a aktivní. A právě aktivní životní styl přináší do života žen významné plus. Na tuto skutečnost myslel výrobce džusů Toma při přípravě nové produktové řady Toma PLUS. Kromě důležitých vitamínů a skvělé chuti zde najdeme celou řadu známých, pro naše zdraví a aktivní život, velmi podstatných látek. Nové džusy obsahují například vlákninu nebo omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Ženy díky nim dostanou kombinaci vitamínů, živin a energie, která zlepšuje jejich zdraví a napomáhá udržení dobré kondice v rámci aktivního životního stylu.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou nezbytné pro správný růst, vývoj a řadu důležitých funkcí v těle, zejména napomáhají udržovat naše srdce zdravé. Protože si je lidské tělo nedovede samo vytvořit, musí tyto látky přijímat v potravě anebo nyní nově i v džusech Toma PLUS.
„Podle řady studií působí omega-3 nenasycené mastné kyseliny i proti lupénce a atopickým ekzémům, zmírňují deprese a jiné psychické potíže. Jejich dostatečný příjem je důležitý v těhotenství, protože podporují správný vývoj mozku a nervové soustavy plodu,“ říká k nové produktové řadě džusů Toma PLUS odbornice na zdravou výživu MUDr. Darja Štundlová.
Značka džusů Toma PLUS přináší jako jediný výrobce na českém trhu džusy s benefitem omega 3 nenasycené mastné kyseliny.
„Pro zdraví jsou zejména 100 % džusy jednoznačně přínosnější než některé jiné nealkoholické nápoje. Naše obohacené džusy jdou v tomto směru ještě dál. Respektují současné trendy, které vyzdvihují zdravý životní styl,“ doplňuje Broněk Matyšek, brand manager značky Toma.
Odborníci na zdravou výživu se shodují, že omega-3 mastné kyseliny mimo jiné pozitivně ovlivňují celou řadu rizikových faktorů chronických neinfekčních onemocnění srdečně cévních i nádorových. Snižují krevní tlak a hladinu krevních tuků (triglyceridů a cholesterolu) a ovlivňují srážlivost krve.
Naopak vláknina má význam u redukčních diet, protože se žaludek více naplní a pomaleji vyprazdňuje, což přispívá k pocitu nasycení i při nižší energetické hodnotě.
„Denní dávka vlákniny by měla být 25 - 35 g. Jídelníček naprosté většiny našich obyvatel toto doporučení nesplňuje. Džusy obohacené vlákninou (eventuelně i dalšími látkami, například vápníkem) jsou pro zdraví prospěšnější a jsou někdy řazeny mezi tzv. funkční nápoje,“ dodává MUDr. Darja Štundlová.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.