Po úspěšné Olivové kuchařce další kuchařka o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék
• Je to jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům, navíc za příznivou cenu – dosud si zájemci o vaření z ryb mohli vybírat jen mezi drahou zahraniční encyklopedií a českými kuchařkami s nepřitažlivou grafickou úpravou a levnými brožurkami.
• Na rozdíl od převzatých zahraničních publikací reflektuje podmínky na českém trhu – suroviny použité v receptech koupíte i v českých obchodech, nejen na trzích u moře.
• Ale nakupovat můžete i u moře, třeba na dovolené – právě pro tyto případy je v knize slovníček cizích názvů ryb, díky němuž nakoupíte kdekoliv – a budete přesně vědět, kterou rybu si z trhu nesete a co s ní v kuchyni můžete podniknout
• Vysvětlí, jak můžete jídlem prospívat svému zdraví – obsahuje kapitolu o tom, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé a jaké zdraví prospěšné látky obsahují.
• Díky této kuchařce si ryby může připravit každý. I ten, kdo se jejich nákupu nebo přípravy dosud obával - s radami této kuchařky se už není čeho obávat: Nevíte, jak poznat čerstvou rybu? Jak si nejlépe vybrat? Jak rybu dopravit domů a jak ji doma skladovat? Jakou přípravu zvolit? To vše autorky srozumitelně vysvětlí, navíc dodají i spoustu tipů a účinných rad, takže po přečtení této jediné knihy můžete platit za odborníka!
• Naprosto výjimečná je kapitola o přípravě ryb a mořských produktů. Srozumitelný popis postupu je totiž doprovázen množstvím návodných fotografií, které krok za krokem zachycují postup prací. Uvidíte, jak stáhnout, vykuchat a naporcovat ryby, ale i jak servírovat kraby nebo krevety.
• Orientaci na trhu usnadní fotografie použitých produktů. Díky nim příště budete vědět, jak vypadá makrela nebo pstruh, ale třeba i Ryba svatého Petra.
• Receptová část obsahuje přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech
• Pro ty, kdo si hlídají linii, navíc kuchařka přináší informaci o energetické hodnotě v kJ i kcal, obsahu cholesterolu a tuků, sacharidů a bílkovin ve všech hlavních jídlech v knize, a to v přehledné tabulce
• A to vše ve výjimečné grafické úpravě, s množstvím nádherných profesionálních fotografií fotografky Aleny Hrbkové a foodstylistky Mileny Volfové..
Zajímáte se o zdravé vaření? Chcete si vyzkoušet recepty z této kuchařky? Odpovězte správně na soutěžní otázky a 4 z vás obdží Mořskou (nejen) kuchařku od nakladatelství Smartpress !
Soutěžní otázky:
Kde se dají koupit produkty, používané v kuchařce?
• Jsou na českém trhu běžně dostupné
• Ve speciálních prodejnách a na objednávku ve specializovaných restauracích
• Prodávají se pouze v zahraničí, u nás nejsou k sehnání
Co z následujících tvrzení NEPLATÍ:
• Rybí maso obsahuje mnoho vitamínů, minerálních látek a bílkovin
• Kvůli obsahu rtuti bychom neměli rybí maso konzumovat častěji než dvakrát měsíčně
• Díky malému obsahu tuku je rybí maso vhodné při redukční dietě
Součástí knihy NEJSOU
• Názorné fotografie zachycující krok za krokem postup přípravy
• Výpočty energetických hodnot a obsahu cholesterolu v receptech
• Informace o využití mořských produktů v kožedělném průmyslu
Pomoc při řešení otázek najdete na www.smartpress.cz.
Soutěž začíná 13.2. a trvá do 28.2.2008. Odpovědi zasílejte na souteze@babinet.cz
Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE
Gratulujeme:
Jana Vítovcová - Plzeň, Jan Novotný - Praha, Monika Halíčková - Lipov, Šárka Čermáková - Praha
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.