Babinet.cz  /  Magazín  /  Aktivní život  /  Recept: Pařížská smetánka s banánovým ruměncem

Recept: Pařížská smetánka s banánovým ruměncem

Redakce Babinet

Story: Mističky jsem pro jistotu nachystala dvě, a tak jsem si na druhé zkoušela další čokoládové hoblinky, zatímco Radka fotila. Nestává se mi to často, ale tentokrát jsem se nemohla dočkat, až se v počítači přesvědčíme, že se fotky zdařily a můžeme se do mističek pustit. S Radkou jsme s nima pak usedly k počítači, prohlížely fotky a mlsaly. Když jsme dojedly, naše mističky nevypadaly stejně. Radka měla vzorně "vylžičkováno", já jsem přece jen nechala na stěnách misky nějaké nepatrné stopy. "Teda, tys toho tam nechala…" pravila Radka a musela se ovládat, aby si mou misku nevzala ještě do parády...

pro 4 osoby

příprava 10 min. + chlazení 2 hod.

2 velké zralé banány

200 ml smetany na šlehání

100 g hořké čokolády + na ozdobu

2 lžíce rumu

Hořkou čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Pokrájený banán mezitím rozmixujte do pyré.

Šlehačku našlehejte tyčovým mixérem do tuhé konzistence a postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte, přidejte rum a banánové pyré a opět prošlehejte.

Krém rozlijte do misek, přikryjte fólií a uložte na 2 hodiny do lednice. Můžete chladit i přes noc.

Před podáváním ozdobte hoblinkami čokolády (povedou se vám dobrou škrabkou na brambory)

Recept pochází z nové kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si BANÁN", více informací na www.zapalena-kuchrka.cz

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz