Story: Pořád jsem snila o tom, že budu mít jednou na fotce rozkvetlou pažitku. Jenže v obchodech ji s květem neseženete a zahrádku nemám. Navíc si mezi sebou mé květináče na oknech špitají, že je nestíhám zalívat, a tak mi v nich osazenstvo většinou uhyne žalem z nedostatku vláhy. Před salátovým focením jsme se mihli v Brně a u Michalových rodičů jsem na zahrádce udělala pažitkovou žeň. Sice nekvetla, ale měla pupeny. Jenže ty mně pak ne a ne ve vázičce za oknem rozkvést. Přiznám se, že jsem do pupenu nakonec vnikla násilně, protože jsem už čekat nemohla. Vypadá to, že se na mě květ nezlobil a byl nakonec rád, že mohl rozkvést do krásy…
pro 4 osoby
příprava 15 min.
400 g ledového salátu (1 ks)
1 plechovka sterilované cizrny
(250 g)
2 balení sýra cottage
2 lžičky kari pasty
sůl
rostlinný olej
pažitka na ozdobu
Hlávku ledového salátu rozpulte, každou nakrájejte na pruhy a pak znovu příčně (jako
cibuli), abyste získali čtverečky. Salát smíchejte se scezenou cizrnou a trochou oleje.
Cottage smíchejte s kari pastou a směs vmíchejte zlehka do salátu. Dle chuti osolte.
Ozdobte pažitkou.
Tip:
Kari pasta mi přijde chuťově výraznější, ale pokud ji nemáte, nahraďte ji kari
kořením.
Recept pochází z nové kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si SALÁT", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.