Story: Začalo to tím, že jsem pikaem párkrát zamávala nad hladinou a vytlačila nějaké klikyháky. Radka se jala fotit a otáčela si přitom skleničku. A co najednou nevidíme. Na jedné skleničce je jak vymalované pánské přirození „v akci“. Tak jsem to honem začala rozmíchávat. Spoušť cvakala po každém mém "tahu", protože se to měnilo do ještě úžasnějších obrázků. Ozývalo se Radčino: "Počkej, počkej, teď fotím, to je super!" a do toho moje: „Já to tady zezadu vidím ještě líp… nevyměníme ty skleničky...?“ a opět Radčino: „Stůj nedávej tam nic, fotím, teď tam vidím perfektní věc…“ No prostě, bylo to dost akční…
pro 4 osoby
porce = 250 ml
800 ml hustého zakysaného mléka
1 velká tuba pikaa (150 g)
1/2 lžičky soli
Zakysané mléko rozmíchejte se solí a rozlijte do skleniček.
Zlehka vmíchejte pikao tak, aby vznikly bílo-hnědé žíhance. Podávejte se lžičkou, aby si každý mohl promíchat. Pokud nestojíte o vizuální efekt, můžete vše rozmixovat v mixéru.
Tip: Tento nápoj chutná geniálně, pokud použijete hustý kozí kefír! Sůl pak vynechejte. Ortodoxní zdravomilci můžou nahradit pikao třtinovou melasou nebo karobovým sirupem. Výborně se na oslazení hodí i tekutá marmeláda. Hladinu můžete posypat sekanými lískovými oříšky.
Recept i fotka použity z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si pitíčka". Bližší informace a ukázky obsahu zářivě hravých dílů celé edice na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.