Story: Nedlouho před přípravou tohoto jídla jsem Michalovi mluvila do duše, že ze "zakázané" skříňky, ve které mám ingredience na vaření mi nemůže užírat oříšky, že mi pak fakt dost chybí. Zásoby jsem doplnila a taktéž Michal nelenil a koupil si oblíbené kešu. Když pak nasekané oříšky připravené do jídla uviděl, vrhl se na ně a spustil: "Já ti nemůžu ujídat ze zakázané skříňky a ty mně ujídat můžeš?" Hned jsem ho uklidnila, že to nejsou JEHO kešu, který si syslí, ale speciálně pro tento účel nově koupený buráky. Mimochodem mluvení do duše nepomohlo, uvažuju o petlici.
pro 4 osoby
příprava 15 min. + pečení 30 min.
440 g mrkve
200 g polohrubé mouky
200 ml mléka
100 g pražených arašídů
80 ml oleje
4 vejce
4 lžíce petrželky
prášek do pečiva
sůl
Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte mléko, olej, vejce a polovinu sekaných arašídů. Rozmíchejte a přidejte nahrubo strouhanou mrkev. Osolte.
Směs nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečte asi 30 minut při teplotě 200 C (v horkovzdušné troubě při 180 C).
Upečené těsto ve formě nakrájejte na kostky, rozdělte na talíře a posypte sekanou petrželkou se zbylými arašídy.
Recept i fotografie převzaty z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si mrkev", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.