Sůl je v rozumné míře pro život důležitá a bez ní by to opravdu nešlo. Víte však, že ji využijete i jinak, než při vaření? Zjistěte, co všechno obyčejná sůl dokáže.
ilustrační fotografie: Freepik
Poklad za pár korun
Byť je sůl nad zlato, je i tak velkým pokladem. A přitom za pár korun. Ve všednodenním životě se běžně setkáte s překážkou, kterou vyřeší sůl během chviličky. Do teď jste o tom však neměli možná ani tušení.
Přejděte k našemu seznamu užitečných tipů a pak rychle dojděte zkontrolovat vaší zásobu kuchyňské soli. Nenechávejte slánku prázdnou. Sůl se vám určitě bude hodit.
K čemu sůl využijete?
Tak se na sílu soli podívejme hezky z blízka.
1. Nehoda s vejci
Vybalujete nákup. Potraviny míří do lednice a najednou se ozve ten nepříjemně křupavý zvuk. Vajíčka právě přistála na zemi. I když v kuchyni (naštěstí) nemáte koberec, i tak se vejce z podlahy stírají špatně. Honíte žloutek sem a tam a vše spíš více roztíráte, než aby byla podlaha zase čistá. Když rozbitá vejce zasypete obyčejnou solí, konzistence se změní, vejce zpevní a vše půjde jednoduše setřít papírovou utěrkou.
2. Boty, které nevoní
Obzvláště v létě může být zápach z bot velmi intenzivní. S tímto problémem se velmi špatně bojuje a majiteli takových bot, je po většinu času nepříjemné se někde zouvat. Komfort a STOP zápachu zajistí sůl. Vsypte ji do bot, nechte přes noc neutralizovat pachy a ráno jen sůl vysypte. Můžete se klidně obout a vyrazit na návštěvu.
3. Znečištěná žehlička
Z lesklého povrchu žehličky se postupem času stává horor. Připečené potisky a lepivé částečky. Sláva žehličky pohasla a funkčnost se také snížila. Pomozte si solí. Teplou žehličkou přejíždějte chvíli po pečícím papíru, který jste zasypali solí. Vše pak z povrchu krásně setřete čistým hadříkem.
4. Váza jako nová
Také rádi zdobíte byt čerstvými květinami? Kde by však kýžený efekt byl bez čisté vázy. Ale čištění vázy je mnohdy za trest. Kluzký povrch a usazeniny často nevyčistí ani prostředek na nádobí. Tak si s tím nedělejte hlavu. Večer nasypte do vázy sůl a zalijte velmi teplou vodou. Ráno směs vylijte a propláchněte vázu pod tekoucí vodou. Kluzké mapy a usazeniny jsou pryč.
5. Olej bez prskání
Také vždycky před smažením uskakujete před prskajícím olejem a vypadáte spíš jako na hodině aerobicu? Tak příště před nalitím oleje na pánev vhoďte špetku soli. Žádné prskání se tentokrát konat nebude.
Napsala Bára Klímová
Zdroj: makataka.ru
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.