Překyselení organismu zvyšuje riziko zánětlivých onemocnění způsobující zpomalené hojení ran či zeslabenou schopnost regenerace. Následky se navíc projevují v podobě depresí, psychických poruch, obezity, cukrovky, dále roztržitostí, opotřebováním žláz, plísňovými onemocněními či ekzémy.
Příčin může být celá řada. Sedavý způsob zaměstnání, stres, nevhodná skladba stravy, špatná voda, dýchání i znečištěné prostředí. Překyselený člověk je bez energie a často unavený, špatně spí, bolí ho svaly, hlava. Také ho mohou trápit ekzémy, zácpy nebo průjmy.
Jak poznáte, že došlo k překyselení?
- bolesti hlavy
- únava a častá podrážděnost
- pálení žáhy
- stav pleti - celulitida, zpravidla velké póry (v obličeji), zvýšené vylučování kůží, barva kůže jiná než lehce růžová (tzn. bledá, červená, modročervená, šedá, žlutavá, zelenavá, hnědavá)
- poškození vlasů a pokožky hlavy - suché, křehké, matné vlasy s tvorbou lupů
- nehty - boule, ztloustnutí, velmi tenké nehty, praskliny
- případně potah na jazyku a zápach z úst
Udělejte si test a změřte si pH moči, která vám překyselení odhalí.
Moč upozorňuje na překyselenou krev a první ranní moč může mít pod pH 7. Přes den by pak už měla mít minimálně pH 7.
Když máte v průběhu dne pH moči pod 7, vaše zdraví je poškozeno nebo minimálně ohroženo. Ale pozor - pokud má moč naopak již od samého rána vysoké pH (7,4) může to znamenat, že ledviny špatně vylučují kyseliny.
Nejčastěji je na vině nesprávné stravování. Chybná životospráva totiž způsobuje, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje. Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Problémová je především nadměrná konzumace masa, mléka, kávy, cukru, sladkostí či průmyslově zpracovaných výrobků. Mezi další spouštěče patří hormonální poruchy, nahromaděná zloba a stres nebo onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodliviny z organismu. Překyselení organismu ale i dnes bývá často podceňováno. Podle posledních výzkumů je právě toto onemocnění důvodem většiny nemocí.
Kyselinotvorné potraviny: např. maso, vejce, cukr, sůl, obilí kromě prosa (jáhel), ořechy, luštěniny, rajčata, jahody, špenát.
Zásadotvorné potraviny: např. brambory, rýže natural, většina zeleniny, banány, téměř všechno ovoce (jen když je dostatečně zralé), neperlivá minerální voda.
Podle některých specialistů není téměř možno onemocnět, dokážeme-li udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu. A jak tedy tuto rovnováhu v našem těle dodržet? Hlavním lékem na překyselení organismu je strava nezatížená potravinovou chemií. Je důležité jíst syrovou zeleninu a ovoce, kvalitní celozrnné obilniny, zakysané mléčné výrobky, luštěniny a hlavně se vyhýbat tučným masům a výrobkům.
Ilustrační foto: pixabay.com
Vaše názory
Bílý povlak na jazyku a zápach z úst spíš nasvědčuje kandidě. Dobré informace o tom jsou v této knížce https://www.zapach-z-ust-ebook.cz/ A to překyselení se dá testovat i ze slin.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.