Také často přemýšlíte k čemu využít zbylé vaječné bílky? Máme pro vás několik tipů, jak s nimi naložit.
- Šup do mrazáku
Zamražené bílky jsou skvělá věc. Kdykoliv je k něčemu potřebujete, vytáhnete, odseknete kousek a je to. Budou se vám hodit do polévek, omáček, atd. Zmražené bílky vám v mrazáku vydrží velmi dlouho. Nemusíte se vůbec bát použít je třeba po půl roce. Jen je určitě nerozmrazujte narychlo v mikrovlnce. Dejte jim čas a nechte je nejlépe přes noc pomalu rozmrzat v lednici.
- Bílková omeleta se šunkou a sýrem
Co může být na startu dne lepšího, než vydatná snídaně plná kvalitní bílkoviny? Všechno, co musíte udělat, je rozšlehat bílky vidličkou, lehce je osolit a vylít na rozpálenou pánev s kapkou oleje. Po usmažení omelety do ní zabalíte šunku a sýr. Rázem je vynikající první jídlo dne na vašem talíři.
- Pomazánka z bílků
Pokud letos chcete trochu ozvláštnit silvestrovský stůl, můžete vyzkoušet bílkovou pomazánku. Je trochu netradiční, avšak velmi chutná a jednoduchá na přípravu.
Množství surovin uzpůsobíte vlastní potřebě a samozřejmě je také můžete dle libosti obměnit. V naší verzi bílkové pomazánky jsou bílky, červená paprika, cibule, tvaroh, tavený sýr, junior, majonéza, sůl a pepř. Začneme tím, že si bílky opatrně vlijeme do horké vody, stáhneme plamen a provaříme bílky zhruba 5 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout. Papriku, cibuli a junior nakrájíme nadrobno. Smícháme vše v míse. Nakonec nakrájíme nadrobno také bílky a přidáme k umíchané směsi.
- Pleťová maska s okurkou
Bílek dělá s pletí úplné divy. Konkrétně tato pleťová maska nádherně vypíná pleť, stahuje póry a obličej vypadá podstatně méně unavený.
Vyšlehejte si z jednoho bílku tuhý sníh a přidejte čtvrtku najemno nakrouhané okurky. Smíchejte, naneste na pleť a nechte působit půl hodinky.
Napsala Bára Klímová
foto: https://ohappydaisy.wordpress.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.