Remoska vychovala od svého vzniku v roce 1957 už 3 generace šéfkuchařů. Naše babičky i maminky v ní vařily na chatách, chalupách, ale i doma, když chtěly ušetřit a neroztápět troubu. I dnes je Remoska svědkem prvních kulinářských krůčků, hodí se totiž i do malých bytů bez trouby nebo na vysokoškolské koleje. A svoji slávu si získala i ve světě, z kolébky v Beskydech se dostala až do kuchyně prince Charlese.
Před několika lety Remoska změnila tvar, barvu a snížila energetickou náročnost. Dnes se rodina Remosky rozrůstá o novou řadu hrnců, pánví a kuchyňského vybavení. Řady nádobí Prima, Tria a Vega míří do polic a na kuchyňské linky za 5 miliony prodaných kusů klasických Remosek. „Máme radost, že Remoska nyní vybaví celou kuchyni. Zachovali jsme českou kvalitu a fortelnost, jen do světa odchází v moderním designu a na nových typech nádobí,“ říká Petr Vaněček, ředitel společnosti Remoska.
Remoska Tria přidala k pečícímu víku ještě klasickou pokličku a soft-tlakové víko. Proto v ní lze péct, dusit a vařit i pod tlakem. Její součástí je i odnímatelný kabel a stojánek, takže čerstvě upečený koláč nebo dušený guláš lze servírovat přímo z Remosky na stole. Mísu o objemu
„Chceme ukázat, že Remoska už není jen o jediné míse s pečícím víkem. Plánujeme rodinu Remosky rozšiřovat o další elektrospotřebiče do kuchyně a neustále přemýšlet nad možnými inovacemi,” dodává Petr Vaněček. Firma spolupracuje s Fakultou informatiky Univerzity Hradec Králové na vytvoření systému chytrého řízení produktů. V Kopřivnici chce Remoska postavit do roku 2023 výzkumné a vývojové centrum s výrobou, pronikat do obchodů u nás i na Slovensku a dále se účastnit zahraničních veletrhů.
Podcast: S výkonným ředitelem Petrem Vaněčkem jsme si povídali o historii značky: Víte například, jak vznikl název Remoska?
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.