Milé dámy, tak jsme tu opět s rubrikou TESTUJEME. Tentokrát jsme dopřáli našim mlsným jazýčkům a navštívili jeden zcela nově zrekonstruovaný restaurant, ze kterého na vás dýchne nejen omamná vůně jídel, magická atmosféra, ale i obrovský kus historie.
Každá z vás zná příběh pražského měšťana Matěje Broučka. Jistě si vybavíte, kde pan Brouček nejraději sedával a popíjel? Ano, bylo to v hradčanské hospůdce pana Würfla Na Vikárce.
Vikárka – známý restaurant na Pražském hradě, který byl po dlouhých sedmi letech znovu otevřen. Vznikl ale zcela nový prostor. K původním prostorám starobylé Vikárky přibyly: bývalá Rudolfova Slévárna, ve které působili i Johanes Kepller a Tycho de Brahe (tento sál je upraven ve stylu alchymistické dílny), sklep pana Broučka, salónky a vedle vchodu do restaurace také funguje i praktický, decentně pojatý fast food.
Na rekonstrukci se významně podílela řada známých architektů. Jejich citlivost a smysl pro původní prvky na vás dýchá ve všech prostorách. Realizovali se zde malíři, restaurátoři, dekoratéři a mnoho dalších zručných lidí.
Musíme opravdu pochválit práci všech, díky nim si tyto prostory uchovaly svého genia loci.
Jídelníček je skutečně rozmanitý. Ochutnáte vynikající speciality staročeské kuchyně. Dopřát si můžete staročeskou kachnu, černého kohoutka pečeného na másle a mnoho dalších pokrmů ,,vytříbené chuti,,.
Pakliže toužíte po romantické stylové večeři a probuzení k životu vašich chuťových pohárků, tak neváhejte na Vikárku zajít.
Vikárka má pro vás v těchto měsících zajímavou slevovou nabídku. Po dohodě s vedením festivalu Letních shakespearovských slavností, které zahájily program ve středu 21.června, platí zakoupená vstupenka na jakékoli představení jako poukaz na 20% slevu v této legendární hradní restauraci.
Redakční poznámka: Pan šéfkuchař byl natolik ochotný, že nám slíbil prozradit některé recepty. Takže se můžete těšit na další článek, ve kterém Vám je nabídneme + soutěž, ve které můžete vyhrát večeři pro dva na Vikárce!!.
Obr.:Černý kohoutek pečený na másle nadívaný žemlovou nádivkou s játry, podávaný se šťouchanými bylinkovými bramborami
Rezervace a hromadné objednávky: tel.+420 233 311 962-3.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.