Muži ho milují a ženy nesnášejí. Řeč je o kuřecí delikatese - biskupu. 73 procent žen biskup vůbec nepozře, mezi muži je naopak milovníků biskupu 55 procent. Nejčastěji uděláte biskupem radost generaci padesátníků. Kuřecí maso jako takové je však velmi oblíbené, polovina Čechů ho jí třikrát týdně a 28 procent si nevybírá, zda křidýlko nebo stehýnko.
Na vině neoblíbenosti delikatesy může být nejen jeho umístění, ale i to, že jde o velmi tučné maso. Jedná se totiž o výběžek mazové žlázy. Biskup se podává pečený nebo uzený. Češi nejsou v Evropě s konzumací zvláštních částí drůbeže osamocení. Krom husích jater a drůbežích vnitřností se například v Itálii a Francii tradičně připravují drůbeží hřebínky, dokonce bývaly považovány za pokrm králů.
Křidýlko nebo stehýnko
S kuřecím masem neuděláte při nedělním obědě chybu, nejí ho jen dvě procenta Čechů. Nejjistější je podávat kuřecí prsíčka a stehýnka. Prsíčkem potěšíte 95 procent mužů a stehýnkem dokonce 97 procent z nich. Vedle nešlápnete ani u ženské populace, na obojím si totiž pochutná přes 90 procent žen. Ale pozor u křidýlek! Zvláště pokud je strávníkům kolem 30 let. 14 procent lidí mezi 33 a 41 lety a 11 procent těch mezi 24 a 32 lety je totiž úplně odmítá.
Růst obliby kuřecího masa potvrzuje i růst množství návštěvníků restaurací KFC, známé unikátním receptem na smažené kuře. „Každý rok v našich restauracích KFC obsloužíme přes 22 milionů zákazníků,“ sděluje Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Slovensko.
-------------------------
Průzkum provedla společnost IPSOS pro řetězec KFC
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.