Story: Úryvek konverzace matky vracející se domů a pilné dcery, která ji doma očekává: z kuchyně už hlaholím na maminu stojící ještě u dveří: ,Ahój, uvařila jsem ti oběd". Ona na to: "Ježišmarjá, vždyť jsem ti říkala, že nic nebudu, nemám hla…" – v tom uviděla tu růžovou nádheru co jsem jí připravila a celá roztála "Jé to vypadá krásně, tak to já si dám!"
Pro 4 osoby
(příprava 25 min.)
600 g oloupaného bílého chřestu (kupte 2 svazky)
250 ml hustého podmáslí
250 ml mléka
200 g sterilované řepy (okapané)
160 g polohrubé mouky
150 g balkánského sýra
2 vejce
1 velká cibule
sůl
tuk nebo olej na smažení
lístky meduňky na ozdobu
Řádně oloupaný chřest nakrájejte na kousky a povařte 5 minut. Sceďte ho a promíchejte s řepou. Vejce, mouku, mléko a půl lžičky soli promíchejte v hladké řidší těstíčko a na silně rozehřáté vymaštěné pánvi opečte 8 tenkých palačinek.
Na dno plochých talířů nalijte podmáslí do tenké vrstvy a okraje posypte sekanou cibulí. Z palačinek vytvořte kapsy nebo kornoutky a vždy dvě položte na talíř a naplňte směsí chřestu s řepou. Posypte strouhaným sýrem. Ozdobte lístkem meduňky.
Dobrou chuť!
Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si chřest", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.