Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Suchý únor: Abstinence jako klíč k regeneraci trávicího traktu
Trávicí trakt je jedním z nejvíce zatěžovaných systémů při konzumaci alkoholu. Podle MUDr. Martina...
-
Co pro sebe můžete udělat, abyste se i v zimě cítili ve formě? Respektujte denní cyklus
Zimní období má určitě své kouzlo, přesto nedostatek denního světla může ovlivnit lidské...
-
Wellness přináší pohodu, uvolnění i zdravotní benefity, ale i rizika pro intimní zdraví
Kdo z nás by v zimním období odolal relaxaci v teplých saunách, vířivkách, nebo wellness...
-
Suchej únor není jen o tom, že se na měsíc vzdáme alkoholu. Pozitivních dopadů je několik
„Je to příležitost zjistit, jak na tom jsme, a případně udělat krok ke zdravějšímu životnímu stylu,...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.