Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Zatočte s viry: Několik dobrých rad, jak se na podzim a v zimě bránit nemocem
S podzimními plískanicemi každoročně přichází sezóna viróz a našimi častými...
-
Vláknina ochrání před zažívacími potížemi. Její příjem bychom neměli zanedbávat, říká nutriční specialistka
Denně bychom měli přijmout 25-30 g vlákniny. Přestože jde o živinu, která organismu neposkytuje téměř žádnou...
-
Máte dlouhodobě potíže s dechem? Jak poznat astma
Astma je jedno z nejrozšířenějších onemocnění, u nás trápí více než půl milionu...
-
Ohnete palec až k zápěstí? Hypermobilita ohrožuje téměř třetinu lidí, upozorňuje fyzioterapeutka
Závratná ohebnost budí obdiv, z pohledu zdraví ale není o co stát. Hypermobilita...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.