Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Ulevte rukám při práci na počítači. Pomohou ergonomické pomůcky, nebo protažení
Syndrom karpálního tunelu ohrožuje většinu pracovníků na počítači. Nepříjemné pocity a...
-
Druhá brada nezmízí jen dietou a cvičením. Na vině jsou také mobilní telefony a špatné držení těla
Vznik podbradku trápí ženy i muže. Podílí se na něm věk, genetika, nadváha nebo hormonální...
-
Pocení jako příznak nemoci: Sladký zápach značí cukrovku a ve stresu má jiné složení
Nepříjemnou stránkou pocení je, že od nás odpuzuje ostatní lidi, zvláště pokud pot...
-
Metličky a celulitida trápí i štíhlé ženy. Proč tomu tak je, vysvětluje MUDr. Ota Schütz
Největší roli vzniku křečových žil hraje vrozená dispozice. Nezdravým životním stylem můžeme pouze...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.