Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Metličky a celulitida trápí i štíhlé ženy. Proč tomu tak je, vysvětluje MUDr. Ota Schütz
Největší roli vzniku křečových žil hraje vrozená dispozice. Nezdravým životním stylem můžeme pouze...
-
Péče o jizvy po císařském řezu formou ambulantního ošetření nabízí ženám nemocnice v Přerově
Pomoci ženám s péčí o poporodní jizvy, a tím jim zkvalitnit život a zároveň předcházet...
-
Vysoký cholesterol, jedna z nejčastějších příčin kardiovaskulárních onemocnění
Vliv vysokého cholesterolu na lidské zdraví si Češi sice uvědomují, ale svou hladinu cholesterolu...
-
Celiakie nás může zastihnout v jakémkoliv věku: Projevy i nutnost přísné diety
Celiakie je chronické střevní onemocnění, dědičné a nevyléčitelné, způsobené vrozenou...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.