Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Nespavost i zástavy dechu. Poruchy spánku mohou způsobit infarkt i duševní onemocnění
Strávíme jím až třetinu svého života a patří mezi naše základní potřeby. Řeč je o...
-
Silné krvácení, brnění končetin nebo rozmazané vidění. Obtíže v klimakteriu, u kterých zpozorněte
O nepříjemnostech, jako jsou návaly horka, prudké změny nálad, zhoršená kvalita pleti nebo vlasů či...
-
Mozek pod vlivem: Suchý únor a vliv alkoholu na nervovou soustavu hodnotí lékařka z říčanské nemocnice
Každoroční iniciativa „Suchý únor“ neslouží jen k tomu, aby motivovala k omezení či...
-
Pigmentové skvrny: Proč vznikají a jak s nimi bojovat
Pomalými krůčky se blíží jarní období, kdy se s chutí budeme vystavovat hřejivým...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.