Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Suchý únor: Abstinence jako klíč k regeneraci trávicího traktu
Trávicí trakt je jedním z nejvíce zatěžovaných systémů při konzumaci alkoholu. Podle MUDr. Martina...
-
Co pro sebe můžete udělat, abyste se i v zimě cítili ve formě? Respektujte denní cyklus
Zimní období má určitě své kouzlo, přesto nedostatek denního světla může ovlivnit lidské...
-
Wellness přináší pohodu, uvolnění i zdravotní benefity, ale i rizika pro intimní zdraví
Kdo z nás by v zimním období odolal relaxaci v teplých saunách, vířivkách, nebo wellness...
-
Suchej únor není jen o tom, že se na měsíc vzdáme alkoholu. Pozitivních dopadů je několik
„Je to příležitost zjistit, jak na tom jsme, a případně udělat krok ke zdravějšímu životnímu stylu,...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.