Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Rozdíly mezi mužskou a ženskou pokožkou. Která stárne rychleji?
Mnoho lidí si myslí, že muži neřeší problémy se svojí pokožkou a o pleť se tolik na rozdíl od...
-
Křečové žíly: Jak v rámci prevence upravit jídelníček
Nejprve nás obtěžují nepříjemnou únavou, bolestmi a otoky nohou a v jejich nepříjemném stádiu...
-
7 minut cvičení denně? Posílíte svaly, ale nezhubnete
Videa, která slibují zázračné hubnutí za pár minut cvičení denně, zaplavují internet....
-
Těhotenství je fascinující období: Co se během něj děje se ženským tělem
Těhotenství ovlivňuje celé tělo ženy od hlavy až k patě, od rozšíření dělohy, hormonálních...
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.