Dne 31. května 2014 se v pražské The Chemistry Gallery uskuteční první ročník festivalu cheesecaků. Na návštěvníky čeká nejen ochutnávka oblíbeného dortu od z řad profesionálů, ale i amatérských cukrářů, kteří budou soutěžit o přízeň návštěvníků. Připraven je také doprovodný program s hudbou k tanci i s hrami pro děti.
Pražská The Chemistry Gallery zažije poprvé chuťové orgie pro ty, co rádi sladké. Labužníci na festivalu mohou ochutnat dorty z dílen pražských cukráren, kaváren, restaurací i dalších podniků zvučných jmen jako například Choco-cafe, Cheecup, Bohemia Bagel, Moment, Kumbál, PetriSimo, Sweet Life, Kosher Food a další. Z mimopražských to jsou pak například Satyr z Plzně a V melounovém cukru z Brna. Svůj bar tam otevřou Divoké Matky. Pochlubit se dezerty své vlastní receptury však přijdou i jednotlivci, kteří dosud pekli pouze doma pro potěšení svých nejbližších.
„Na festivalu chceme veřejnosti představit všechny klasické i originální, představitelné i nepředstavitelné podoby cheesecaků. Zároveň se snažíme povzbudit jak profíky, tak i amatéry, aby přišli s co nejosobitějším provedením. O to větší napětí zavládne při hodnocení, čí dort bude nakonec nejúspěšnější u návštěvníků,“ říká hlavní pořadatelka Markéta Adamcová.
Podle největšího počtu obdržených bodů budou moci vyjádřit své sympatie návštěvníci. Na výherce ceny návštěvníků čeká zajímavá odměna.
Nabyté kalorie návštěvníci mohou shodit při tanci v rámci doprovodného hudebního programu. Připraveno je i klání ve hře bingo a pro malé děti zábavný kuchařský koutek.
Věděli jste, že nejstarší doložená zmínka o cheesecaku pochází z antického Řecka? Dřívější formy tohoto dortu se pochopitelně zcela lišily od těch dnešních jak svou chutí, tak i konzistencí. Typický cheesecake, jak jej známe dnes, pochází z USA a k jeho přípravě se používá nezrajícího smetanového sýru, nejčastěji značky Philadelphia. Mimo americký kontinent se cheesecake liší v chuti podle toho, jaký druh sýru cukráři používají. Například v Itálii se jedná o ricottu, v Německu, Polsku a Nizozemí je nejčastější quark. U nás je často čerstvý sýr nahrazován tvarohem i přes to, že má velice odlišnou chuť. Tento populární dezert si získal svou oblibu především díky jeho jednoduchosti. Zároveň však existuje nespočet variant, jakým jej mohou kuchaři vylepšit.
Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme spoustu lahodných zážitků!
Více informací naleznete na facebookovém profilu: www.facebook.com/cheesecakefestival nebo na cheesecakefestival.tumblr.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.