Drůbežářský závod Klatovy produkuje chlazené a mražené kuřecí maso. Součástí výroby jsou také uzeniny, polotovary a výrobky určené pro grilování. Mezi výrobky, které jsou na našem trhu ojedinělé, patří řada „bez E.“ Tu ocení ti, kteří se stravují zdravěji a nechtějí zatěžovat své tělo zbytečnými „éčky.“
„Řada výrobků „bez E“ je výsledkem mnoha náročných testů, díky kterým dnes můžeme nabídnout našim zákazníkům kvalitní uzeniny a marinovaná masa bez chemických aditiv,“ říká ing.David Bednář, generální ředitel společnosti. „Mezi naše nejúspěšnější výrobky patří Dětské párky „bez E“, které jsou z 68 % vyrobené z kvalitní kuřecí svaloviny a v roce 2011 se staly vítězi v soutěži Regionální potraviny v kategorii masné výrobky,“ dodává David Bednář.
Co závod s drůbežími výrobky doporučuje?
Dětské párky „bez E“… jsou párky balené v loupatelném celulózovém střevě vyrobené z kuřecí svaloviny. Běžně používaná aditiva jsou v nich nahrazena například amarantovou moukou, výtažkem z třešně Acerola, jejíž plody jsou bohaté na vitamín C. Místo glutamanu sodného jsou používané přírodní kvasničné extrakty. Tyto párky jsou pro děti vhodnější než běžné výrobky podobného charakteru.
Marinovaná masa „bez E“- jsou to kuřecí marinované díly s kostí a bez kosti v různých chuťových variantách. Jsou určené přímo ke grilování. Jsou vyrobené bez použití syntetických aditiv a alergenních složek za použití čistě přírodních látek.
Marinády „bez E“ v různých příchutích – marinády jsou vyrobené bez použití chemických látek. Patří sem oblíbená Brusinková marináda, Švestková a Olivová marináda nebo Marináda Green Herbs a další.
Chlazené kuřecí maso –může to být celé kuře, kuřecí díly – prsní řízky, stehenní řízky, čtvrtky, stehna horní a spodní, kuřecí křídla. Kuřecí maso pochází výhradně z českých chovů a je chlazeno vzduchem, který zajišťuje vyšší kvalitu masa, než chlazení vodou používané v jiných zemích.
AUDIO: Drůbežářský závod Klatovy je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa u nás. Produkci a zpracování kuřecích výrobků představí ředitel - inženýr David Bednář .
Obliba kuřecího masa stoupá, což potvrzuje spotřeba, která činí za rok 24 kg na člověka.
Kuřecí maso je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš velké množství tuku. Je lehce stravitelné a dá se upravit mnoha způsoby. Je vhodné při redukční dietě a jako strava pro sportovce. Obsahuje protein, který podporuje nárůst svalové hmoty.
AUDIO: Kuřecí maso je vhodné pro zdravý životní styl. Obsahuje velký podíl bílkovin, žádné sacharidy a minimum tuku. Během zpracování se nenarušuje jeho kvalita, to už potvrzuje inženýr Karel Vařeka z Drůbežářského závodu v Klatovech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.